Love Antell och Florence Valentin – Porträttbilder för Fozzie

Love Antell

I början av november 2020 träffade jag Love Antell och fyra av hans kollegor i bandet Florence Valentin utanför replokalen i Hammarby Sjöstad. Här är ett urval av de porträttbilder jag tog på uppdrag av musikmagasinet Fozzie.

Fem månader har gått sedan den där höstdagen då jag plåtade Love Antell, August Berg, Sebastian Ross, Daniel Kurba och Jonny Calzone. Tillsammans utgör de fem sjundedelar av Florence Valentin – ett band som första gången ploppade upp på min musikradar 2007 när de släppte hitten Pokerkväll i Vårby Gård.

En anledning till att jag publicerar bilderna så här långt senare är att jag inte ville förekomma min uppdragsgivare. Och i det här fallet var ledtiderna helt enkelt lite längre än de brukar vara. Jag fotograferade nämligen för indieprojektet Fozzie – ett tryckt musikmagasin som drivs med kärlek och omsorg av eldsjälen Sara Hansby Reis.

📌 Psst! Du kanske också vill läsa det här: Nadja Evelina – Porträttbilder för Fozzie 📌

Fotograferingen ägde rum den 8 november 2020 och tidningen kom ut först den 26 mars 2021. Det tar sin försvarliga tid att få ihop ett hundra sidor tjockt magasin helt utan annonser – men oj, vad imponerad jag är av det färdiga numret! Det känns fint att få jobba med kunder som lever utanför den publiceringshets jag är van vid från andra sammanhang.

Till saken hör att bandet senare samma månad släppte sitt första album på elva år: Det var en gång. Och med anledning av släppet syntes Love Antell i mängder av sammanhang. Han blev bland annat intervjuad i TV4, Sveriges Radio och tidningen Café. Vem vet, kanske dröjer det ytterligare ett decennium tills nästa platta kommer?

Att Fozzie då har tålamodet att vänta, för att fem månader senare publicera en 12 sidor lång tryckt intervju … det känns väldigt befriande på något vis. Kanske vill Sara Hansby Reis ta avstånd från en hektisk mediebransch där content ska pushas ut i parti och minut? Där kvantitet går före kvalitet? Eller så är det bara jag som är lite stresskadad och ovan vid att jobba med tryckta medier.

Oavsett vilket så var uppdraget i stort en både trevlig och nyttig erfarenhet. Inte minst för att jag fick tillfälle fick öva på mina gruppfotoskills!

📌 Intervjun med Love Antell hittar du i Fozzie nummer 15. Passa på att beställa ett ex i Fozzies webbshop innan numret är slutsålt!


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?

1 reaktion på ”Love Antell och Florence Valentin – Porträttbilder för Fozzie”

  1. Pingback: Nadja Evelina – Porträttbilder för Fozzie | Poxen

Kommentarer är stängda.