Carl Johan Lundgrens kvadrupelkonsert – En laserglimt i coronamörkret

Carl Johan Lundgren – Laser & bas.

Den 17 oktober 2020 genomförde Carl Johan Lundgren inte en, inte heller två eller tre, utan hela fyra konserter på Slaktkyrkan i Stockholm. Är han the hardest working man in show business? Eller var detta bara ytterligare ett tecken på hur hårt artister måste slita för att klara sig ekonomiskt under den rådande pandemin?

Slaktkyrkan har som många andra konsertlokaler stått tom under större delen av 2020. Men under hösten tog de nya tag och anordnade en rad konserter med begränsat publikantal, generösa avstånd mellan sittplatserna och andra anpassningar för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ett av dessa arrangemang gick av stapeln den 17 oktober, då Malmöiten Carl Johan Lundgren intog Slaktkyrkan som frontperson i duon Laser & bas. Till en början skulle även Trummor & Orgel ha spelat denna kväll, men de ställde tyvärr in. Då ersatte Carl Johan dem genom att helt sonika ställa upp som förband till sig själv (!). Ensam på scenen värmde han upp Slaktkyrkans publik med att framföra låtar från det numera insomnade projektet Vit päls.

Förband: Vit Päls

Om du inte redan är imponerad av denne karls uthållighet, begrunda då att evenemanget bestod av en matinéspelning klockan 16.00 och en kvällsspelning klockan 20.00. Totalt blev det alltså på fyra framträdanden av Carl Johan Lundgren på en och samma kväll!

Huvudakt: Laser & bas

När vi hade fått avnjuta ett pärlband av gamla Vit Päls-hits var det alltså dags för huvudakten Laser & bas. I nya scenkläder och flankerad av Ola Johansson äntrade Lundgren scenen igen och rev av en riktig energiinjektion till show. Med smittsam entusiasm och underhållande mellansnack lyckades han få den fåtaliga – och alltjämt sittande – publiken att gapflabba och sjunga med högt i flera av låtarna.

Fler bilder på Carl Johan Lundgren

Jag har fotograferat Laser & bas en gång tidigare på samma scen, då såg det ut så här.

📌 Är du nyfiken på vilka andra artister jag har plåtat? Kasta gärna ett öga på galleriet Konsertbilder.