Mia Maria Johansson – Porträttbilder för Savant Musikmagasin

Mia Maria Johansson

Multikonstnären Mia Maria Johansson är bland annat känd från punkbandet Snake och har under våren släppt sitt debutalbum som soloartist. Vi träffades några veckor tidigare för en fotografering i hennes replokal i Stockholm – här är ett urval av bilder från kvällen.

En kylig fredagkväll i februari begav jag mig till en korsning i Vasastan där jag hade stämt träff med journalisten Lovisa Beck från Savant Musikmagasin. Mia Maria Johansson hade redan gjort henne sällskap och bjöd in oss till sin replokal några trappor ner under gatuplan. En replokal hon även använder tillsammans med sitt band Snake.

Mia Maria Johansson i replokalen.

Mia Maria är inte bara en intressant artist utan också en skicklig bildkonstnär. Hon skapar sina skivomslag själv och har tagit sina egna pressbilder. Hennes instagramkonto ger flera smakprov på den sidan av hennes konstnärskap och är värt att följa enbart för bildernas skull.

Albumdebuterar som soloartist

Det främsta skälet till att vi träffade Mia Maria Johansson var dock att hon hade ett färskt album på gång. Jag hade tidigare hört henne i band som Meine Kleine Deutsche och tidigare nämnda Snake, men nu skulle hon göra sin stora debut som soloartist med albumet Slay.

För att få lite variation på bilderna lämnade vi ganska snart replokalen och flyttade ut i korridoren där det fanns en tom vit vägg.

Jag testade också på att använda lite olika pryttlar och pinnaler som rekvisita. Här nedanför har jag till exempel försökt skapa djup i bilden med hjälp av en skruttig plastväxt.

Mia Maria Johansson

Jag går ofta igång på att göra mina porträttbilder mer intressanta genom att använda saker som jag hittar på platsen. Särskilt om jag blir tvungen att försöka ”trolla” med ganska trista och alldagliga föremål. Så här kan det till exempel bli när man finner en gammal reklamvepa i ett hörn:

Mia Maria Johansson

🎈 Lästips! Här hittar du Lovisa Becks fina artikel: Osäkerheten blir en kraft framför miken för Mia Maria Johansson


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?