Rein – Porträttbilder för Savant Musikmagasin

Rein

Den 21 augusti släppte Rein sin första fullängdare på det egna skivbolaget Rein Recordings. Albumet har tagits emot väl av fansen och hyllas av DN, Gaffa med flera. Jag tillhör skaran som har följt Rein sedan debuten 2016, så när Savant Musikmagasin undrade om jag ville fotografera henne nappade jag direkt.

När vi ses för att ta bilderna är det uppemot 27 grader varmt ute. Klockan är 15.00 och solen skiner från klar himmel. Eftersom Reins musik är allt annat än ljus och somrig söker vi oss till skuggan under en stor bro som vilar på rejäla betongfundament.

Det visar sig vara ett rent nöje att fotografera Rein – eller Joanna Reinikainen som hon egentligen heter. Hon är ovanligt trevlig, har en smittsam energi och vet hur hon ska föra sig framför kameran. Dessutom visar hon tydligt vilka bilder hon är mest nöjd med när vi pausar emellanåt för att kolla igenom skörden.

Det mjuka ljuset som letar sig in under bron från sidan lämpar sig fint för porträttbilder.

Många beskriver Reins musik som mörk, rå och kompromisslös. Men innan vi avbryter fotosessionen föreslår jag ändå att vi ska ta ett par bilder med en färggladare bakgrund. Vi hittar en graffitimålning som får fungera som backdrop.

📌 Vill du veta mer om Rein? Här hittar du Lovisa Becks färdiga intervju i Savant Musikmagasin: REIN redo ta världen med storm


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?