Moon Duo på Slaktkyrkan

Moon Duo på Slaktkyrkan

Amerikanska Moon Duo turnerar just nu i Europa. Den 7 mars stannade de till i Stockholm för att bjuda Slaktkyrkans gäster på en sjuhelsikes show. Jag var där för att dokumentera konserten på uppdrag av arrangören.

Med hjälp av spektakulära ljuseffekter och ett nästintill hypnotiskt sväng trollband Moon Duo – som kvällen till ära var en trio (!) – sin publik.

Som du ser på några av mina bilder spelade bandet i något slags inhägnad av finmaskigt nät. Detta nät använde de som projektionsduk under konserten.

Jag tror inte att nätet påverkade publikens upplevelse negativt, men det ställde till det lite för oss fotografer. Bland annat blev det svårt att sätta skärpan på bandmedlemmarna, när kamerans autofokus hela tiden ville sätta den på nätet.

🎧 Du som vill lyssna hittar Moon Duo på Spotify.

Jag försökte skoja till det i en story på Instagram där jag påstod att nätet var en åtgärd för att förhindra spridning av covid-19. Skämtet fick ett lämpligt mottagande – total tystnad.

Konserten med Moon Duo blev för övrigt Slaktkyrkans sista innan pandemin tvingade dem att stänga sin verksamhet under en längre tid.

📌 Är du nyfiken på vilka andra artister jag har plåtat genom åren? Då ska du kolla in galleriet Konsertbilder.


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?