Johanna Stål – Porträttbilder i miljöprofilens hemmakontor

Johanna Stål

Johanna Stål är ett välkänt namn i miljö- och hållbarhetskretsar. Utöver sina tretton år som chefredaktör för Camino – livsstilsmagasinet som hon var med och grundade 2007 – är hon en flitig föreläsare och har skrivit flera böcker om hållbar samhällsutveckling.

Som många andra egenföretagare behöver Johanna Stål ibland bilder i sin verksamhet. Dels till marknadsföring och PR, dels till det innehåll hon själv producerar. Eftersom Johanna skriver allt från inspirerande krönikor till vassa debattartiklar är det praktiskt att ha tillgång till bilder som visar henne i olika situationer och med varierande uttryck.

Hösten 2020 släpper Johanna en bok tillsammans med artisten Magnus Carlson. Jag medverkar med ett par bilder i boken. Läs mer här: Magnus Carlson – Turnébilder till boken En annan framtid

Inför den här fotosessionen efterfrågade Johanna personliga porträttbilder med en dokumentär känsla. Som småbarnsförälder och nybliven hönsägare jobbar hon ofta hemifrån. Därför valde jag att besöka Johanna i Göteborg, så att vi kunde ta bilder vid hennes skrivbord, i läshörnan och på andra platser i hemmet.

Brasklapp: Mitt besök i Göteborg ägde rum i slutet av februari. Alltså innan coronaviruset satte ”p” för dylika resor. Lovar! ?

P.S. Jag har genom åren fotograferat många intressanta personer på uppdrag av Johanna och tidningen Camino. Några exempel är Karin Adelsköld och klimatpsykologen Frida Hylander.


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?