Jelly Crystal – Porträttbilder för Savant Musikmagasin

Jelly Crystal

Det är med andan i halsen som jag ramlar in genom dörrarna till Bio Capitol i Vasastan, Stockholm. Där blir jag välkomnad av musikmagasinet Savants skribent Lovisa Beck, som berättar att Filip Johnson, alias Jelly Crystal, inte har dykt upp ännu.

Skönt. Dels vill jag hinna bekanta mig lite med lokalen innan vi börjar fotografera, och dels är varje tillfälle då jag inte anländer sist till ett möte skäl nog att stanna upp och njuta ett ögonblick.

Det dröjer dock inte många minuter innan Filip släntrar in i biosalongen, där jag står och fumlar med mina stativ i sedvanlig Papphammar-stil.

Filip visar sig vara en riktigt trevlig och samarbetsvillig herre som ställer upp på mina bildidéer utan att så mycket som höja på ögonbrynen. En sjuhelsikes utstrålning har han också, vilket såklart gör mitt jobb enklare.

Det är också en fördel att Filips gröna hår och färgen på hans kläder lirar väldigt fint med inredningen. Ändå blev jag väldigt sugen på att göra ut ett par bilder i gråskala. Funkar också, va?

Mattan i salongen är en psykedelisk dröm som för tankarna till The Shining, så jag kan inte låta bli att be Filip lägga sig på golvet så att jag kan plåta honom ovanifrån.

Den här plåtningen ägde rum bara några dagar innan Filip skulle släppa sitt debutalbum Freak Show. Om du inte har hört det, kasta dig genast in på Spotify eller dylik musiktjänst. Jelly Crystal är en spännande artist som vi definitivt kommer att höra mer av i framtiden.

📖 Lästips: Lovisa Becks fina intervju med Jelly Crystal i Savant Musikmagasin.


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?