Magnus Carlson – Turnébilder till boken En annan framtid

Magnus Carlsson med orkester

Sångaren Magnus Carlson är nog mest känd som frontperson i Weeping Willows, ett band som slog igenom under sent nittiotal. Men på senare år har han även blivit uppmärksammad för sitt miljöengagemang.

Magnus Carlsons brinnande intresse för miljön har bland annat resulterat i att han till hösten släpper boken En annan framtid. Den handlar om hans resa mot ett klimatsmartare liv och är skriven tillsammans med Johanna Stål, författare och chefredaktör på Camino Magasin.

I arbetet med boken behövde författarna bilder som speglar Magnus Carlsons vardag som artist. Bilderna skulle också gärna ha koppling till miljö och hållbarhet. Eftersom Weeping Willows just då turnerade med albumet After Us, blev jag ombedd att följa med på en av spelningarna.

Hela turnén hade ett tydligt klimattema, vilket till exempel innebar att bandet spelade mot en för ändamålet väldigt passande backdrop. Bakom dem på scenen visades videoprojektioner av skog och hav, smältande isar och andra naturmotiv.

Eftersom mitt uppdrag gick ut på att fotografera Magnus Carlson både på och bakom scenen ägnade jag fem-sex timmar åt att följa honom med kameran. Från soundcheck och ombyte i logen till att han klev på tåget hem till Stockholm efter avslutad konsert.

Läs mer om boken på Bokförlaget Forums webbplats: En annan framtid – Magnus Carlsons hållbarhetsresa

Magnus Carlson på Linköping Konsert & Kongress

P.S. Detta är mitt eget urval av bilder från kvällen. Den färdiga boken kommer bara att innehålla ett fåtal av dem eftersom den handlar om så mycket mer än Magnus turnéliv.


Behöver du också bilder till en bok, en webbplats eller något annat projekt? Jag hjälper dig gärna.