Johannes Räihä – Porträtt i vårsol och snålblåst

Hösten 2021 släppte artisten Johannes Räihä sitt debutalbum Om jag bara kunde bli naiv igen. Jag träffade honom en kylig förmiddag ett knappt halvår senare för att ta porträttbilder till en artikel i Savant Musikmagasin.

När Johannes albumdebuterade på Youth Recordings höll Covid-19 fortfarande Sveriges konsertliv i ett järngrepp. Det var helt enkelt inte aktuellt att turnera. Men när vi träffas på Mariatorget i mitten av mars har Folkhälsomyndigheten lyft restriktionerna, och han ser fram emot sin kommande konsert på Slaktkyrkan.

Mellan bilderna pratar vi om hur mycket Johannes Räihä har saknat att stå på scenen, men också om hemstaden Hallsberg och – lite mer otippat – hans favoritlåtar med Peter LeMarc.

📖 Lästips: Vill du veta mer om Johannes Räihä? Då rekommenderar jag att du läser Lovisa Becks intervju i Savant Musikmagasin: En dålig text dödar låten


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?