Personalporträtt för Bris

Porträttbilder för Bris av Poxen

Barnrättsorganisationen Bris behöver ingen närmare presentation. Mest kända är de nog för sin stödlinje som har öppet dygnet runt på årets alla dagar. Jag fick det ärofyllda uppdraget att ta nya porträttbilder på några av de kuratorer barnen får prata med när de kontaktar Bris.

Bris är en sådan där kund som jag är lite extra stolt över. Både för att det är ett välkänt, uppskattat varumärke och på grund av det fantastiska arbete de gör.

Hösten 2022 skulle flera kuratorer från Bris-mottagningar i olika delar av landet samlas på organisationens kansli i Stockholm. Och när de ändå befann sig på samma plats ville man passa på att ta nya porträttbilder.

Eftersom målgruppen för bilderna är unga som vänder sig till Bris för att få stöd är det viktigt att porträtten ger rätt intryck. Ett barn som mår dåligt och söker kontakt med en vuxen utanför sin familj måste känna förtroende för personen på bilden. Därför behövde porträtten uttrycka värme och trygghet. Och de fick inte kännas för retuscherade eller ”reklamiga”.

Så här blev resultatet (klicka för att se bilderna i större format):

📌 P.S. När jag skriver om en så här viktig organisation passar jag gärna på att göra lite reklam för den. Är du under 18 år och behöver stöd av en vuxen? Hör av dig till Bris.


Vill du boka en fotografering med mig, eller köpa någon av mina bilder?